Мишо Копанов

Мечтата на най-добрият ни ветроходец Михаил Копанов се сбъдна. Вчера 58-годишният бургазлия стартира в Трансатлантическата ветроходна регата за едночленни екипажи OSTAR 2022.

По пътя на Титаник, от Плимут до Нюпорт, Копанов плава на борда на Krone one. Освен българския флаг, на борда й се вее и знамето на Община Бургас, която заедно с ЯК „Порт Бургас“ и приятели, подпомогна ветроходеца за участието му в юбилейното издание на OSTAR.

Кралицата отплава на 25 март от Бургас. На всеки 450 – 500 мили екипажът на борда се сменяше, като той бе съставен от приятели, курсисти на Копанов, които в сурова и естествена среда се учиха на терен от най-добрят. Яхтата стигна на собствен ход до Плимут, като измина цялото разстояние от Бургас, през Средиземно море, Гибралтар, Бискайския залив до Албиона.

Най-титулуваният български ветроходец Михаил Копанов и колегите му – участници, вече плават сами в Атлантическия океан при изключително тежки условия – минусови температури, силен вятър и вълни от 15 метра. Повече от 20 дни те са сами с океана и вятъра.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви