За пореден път созополчани ще запретнат ръкави в името на общата кауза – да живеят в по-чист град. Съвместната инициатива на Общинска администрация и Обществения съвет „Ние сме Созопол“, подкрепена от десетки местни жители, ще се проведе в три дни – 20,21 и 22 май. Допълнително ще бъдат обявени локациите и контактите на отговорниците.

По традиция лично кметът на общината Тихомир Янакиев и служителите на администрацията ще се включат в акцията, за да може градът да стане по-красив и да посрещне Деня на светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, както и да открие сезона в по-приветлив вид.

Акцията включва боядисване и освежаване на детски площадки, огради и съоръжения, окосяване на тревни площи, почистване на обществени пространства.

Материалите се осигуряват от Общината. Поканени са всички граждани, гости и приятели на Созопол да се включат в разкрасяването на любимия си град.

Равносметката от до сега провежданата инициатива „Ние сме Созопол“ показва, че по този начин, освен, че се спестяват средства от бюджета на общината, администрацията изпълнява своето обещание винаги да е с лице към хората и да влага лично отношение към развитието на града.

dav

Кметът Янакиев, който е един от първите, които винаги се включват, казва: „Вярвам, че винаги ще бъдете така обединени в общите каузи. Ние заедно сме Созопол!“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви