Вълк
Вълк

От организацията за защита на животни „Четири лапи’, потърсиха съдействието на нашата медия с молба да дадем гласност за спасяването на рядък екземпляр бял вълк, който е затворен в зоокът на парк Кенана в град Хасково.

Нона Петрова се обърна към наш репортер с молбата да разпространим историята на дивото животно, което е изложено за показ в тясна клетка.

„Животното страда. Това са диви, свободолюбиви видове, чиито място не е в клетка два на два. Рядко ходя в този парк, но при всяко посещение виждам тази ужасна гледка.

Преди няколко месеца, въпросният вълк беше избягал от огражденията си. След като са го намерили и върнали обратно, животинчето е затворено отново, в  циментова кутийка с метални решетки.

Ако има някой, който е компетентен с този тип случаи, моля да даде идея как може да се върне животното в естествената си среда или как може да бъде върнато в клетка, която не е смъртоносна за него“, призовава дамата, която е член на организацията „Четири лапи“.

Нона обяснява, че доколкото и е известно животното е родено в зоопарка и не е  много сигурна, дали ще се справи, ако бъде върнато  в естествена среда.

Но в крайна сметка има резервати, където животното да се чувства, като у дома си и да живее свободно и необезпокоявано.

„ Крайно време е да се спре затварянето на този тип животинки в клетки и да се прекрати страданието им от това мъчително съществуване. България е малка страна, един резерват е достатъчен за тази цел.

Толкова ли не може да се направи нещо по въпроса!? „Вкарваш едно същество в клетка, условия – никакви, показваш го на децата и какво виждат те? Как живота тлее и угасва в невинните и пленени животни! Вкарай човек в такава среда и… било не хуманно.

А ТОВА Какъв ХУМАНИЗЪМ Е? Съсипахме  я тая търпелива и измъчена Земя! И къде отиваме без нея“?, пита Нона Петрова.

Представителката на „Четири лапи“ се обръща, чрез нас, към всички институции с молба да се самосезират и да предприемат мерки за решаване на случаи от подобен род.

От „Четири лапи“ напомнят, че белият вълк е изключително диво животно, което много трудно преживява в затворена среда.

 

4 КОМЕНТАРИ

  1. АКО БЕШЕ ВЪЛК ,КОЙТО БЯГА ОТ ВОЙНАТА ,ЩЯХМЕ ДА ГО НАСТАНИМ В ПЕТЗВЕЗДЕН ХОТЕЛ НА МОРЕТО. НО НАЛИ Е РОДЕН В БЪЛГАИЯ………горкото животно.

  2. Той психически се е предал. Ако не се вземат неотложни мерки изхода скоро може да е летален. Вълците са изключително интелигентни и свободолюбиви същества. Няма време за диспути и гласуване на решения !!!
    ТРЯБВА ДА СЕ ДЕЙСТВА СПЕШНО !!!

  3. В кв. Черно море на Бургас има такива екземпляри, които живеят в подходяща среда, съдържа се в зоопарк. Потърсете тях, дано помогнат!

  4. В кв. Черно море на Бургас има такива екземпляри, които живеят в подходяща среда. Потърсете тях, дано помогнат!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви