Колоездене

Четири отличия е равносметката от участието на КК „Черноморец“ в  колоездачното състезание за Купа Чирпан, включено в календара на Българска федерация по колоездене.

Третото издание на колокритериума събра на стартовата линия над 200 участника от колоездачни клубове от цялата страна. Дължината на трасето бе близо 900 метра, а победителите получиха купи, медали, парични и материални награди, осигурени от организаторите.

Със златен медал от надпреварата се завърна Игор Мищенко. При оспорвана конкуренция талантливият представител на бургаския клуб финишира с първо време и триумфира с шампионската титла при момчета младша възраст.

За пореден път добра подготовка показа Петя Петрова. Тя прекоси втора финала при момичета старша възраст и стана носителка на сребърния медал.

Коло

При момчета старша възраст Кирил Ибрагимов се окичи с бронза. Бронз, но в надпреварата при юноши старша, спечели Веселин Георгиев, за когото Купа Чирпан бе генерална репетиция за предстоящите му два старта с екипа на националния отбор на България.

Днес Веско заминава за Чехия, където от 17 до 19 май ще участва в тридневно колоездачно състезание на писта. Седмица по-късно националът от Бургас ще преследва достойно представяне на шосейно състезание в Нови Сад.

Заради ангажиментът си с националния юношески тим, Веско ще пропусне днешното трето издание на колокритериум Купа Бургас.

Състезанието е за всички възрасти, без мъже. По трудния маршрут, по обхода на комплекс „Меден рудник“, ще се включат състезатели от всички клубове от България, които развиват шосейно колоездене.

Организатор на колокритериума Купа Бургас е КК „Черноморец“.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви