От 16 май пътниците на летищата и в самолетите по европейски полети няма да бъдат задължени да носят маски, съобщиха Европейската агенция за авиационна безопасност и Европейският център за профилактика и контрол на заболяванията.

„От следващата седмица вече няма да е необходимо маските за лице да бъдат задължителни при въздушните пътувания, което е в съответствие с променящите се изисквания на националните власти в Европа за обществения транспорт“, каза изпълнителният директор на Европейската агенция за авиационна безопасност Патрик Ки, цитиран от Ройтерс.

Редица американски авиокомпании заявиха през април, че вече няма да изискват носенето на маски, след като федерален съдия във Флорида постанови, че разпореденото от правителството на САЩ задължително носене на маски в обществения транспорт е незаконно.

Директорът на Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията Андреа Амон каза, че макар носенето на маска да престане да бъде задължително, „е важно да се има предвид, че заедно с физическата дистанция и добрата хигиена на ръцете, то е един от най-добрите начини за намаляване на предаването (на вируса)“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви