Легендарният актьор Кристофър Уокън ще се присъедини към Тимъти Шаламе, Хавиер Бардем и Зендая в „Дюн: Част втора“ на режисьора Дени Вилньов. Уокън ще поеме ролята на могъщия Падишах император Шадам IV Корино, съобщава Deadline.

Включването на Уокън допълва и без това изпълнения с известни холивудски лица актьорски състав на адаптацията по научно-фантастичния роман на Франк Хърбърт.

За втората част на филма вече бяха обявени някои големи имена. Флорънс Пю ще влезе в ролята на дъщерята на императора – принцеса Ирулан, докато Остин Бътлър, когото ще видим скоро като Елвис Пресли в „Елвис“, ще изиграе Фейд-Рота Харконен – любимия племенник на барон Владимир Харконен и негов предполагаем наследник.

Историята във втория филм ще започне там, където спря първата част – с Пол Атреидес (Шаламе) и майка му лейди Джесика (Ребека Фъргюсън), които точно са се присъединили към Свободните. Те ще обединят сили в борба срещу тиранията на династията Харконен, които точно са си върнали контрола над пустинната планета Аракис (известна като Дюн) – единственото място, на което се произвежда Подправката.

„Дюн: Част втора“ трябва да покрие събитията от втората половина на романа на Хърбърт, показвайки превръщането на Пол в Муад’диб – водач и месия на Свободните, по пътя му към отмъщение за убийството на баща му.

Падишах императорът, в чиято роля ще влезе Уокън, е човекът, който вкарва бащата на Пол – дук Лето Атреидис, в капан, изпращайки го на Аракис. В продължението на филма той и барон Харконен ще трябва да се справят с последствията от своя заговор срещy Атреидите и с бунтовете на Свободните.

Според Hollywood Reporter снимките на „Дюн: Част 2“ трябва да започнат това лято в Будапеща. Дени Вилньов отново е режисьор на мащабната продукция, като той също така е един от сценаристите заедно с Джон Спайтс, както и продуцент, наред с Мери Парент, Кейл Бойтър и Таня Лапоант.

Филмът вече има официална дата за пускането си по кината – 20 октомври 2023 г.

webcafe.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви