На четири лица са повдигнати обвинения след полицейската акция, която се проведе в Бургас преди 48 часа. Това стана ясно на брифинг в Бургас, в който взеха участие окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев и директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Задържаните са обвинени за рекет, побой и разпространение на наркотици.

Чрез заплахи и насилие те са принуждавали лица, в някои случаи и непълнолетни, пласиращи наркотици, да има плаща „такса спокойствие“. Ако не са успявали да има платят или продадат достатъчно количество дрога, те са били „глобявани“. Парите от „глоби“ пък в някои случаи са били повече, от колкото пласьорите са можели да заработят. В някои случаи самите арестувани след акцията са снабдявали пласьорите с наркотици.

Задържани са общо 8 лица, на 4 тях са повдигнати обвинения. Претърсени са домове и автомобили. Имало е подбудители и помагачи. И четиримата са криминално проявени, като само един от тях не е осъждан„, поясни старши комисар Калоянов.

Прокурор Чинев допълни, че за деянията си извършителите могат да получат присъди до 6 години затвор, както и конфискация на 1/2 от имуществото им.

Традиционно пословично е доброто взаимодействие между ОДМВР-Бургас и прокуратурата. Отново отлични резултати„, похвали работата на бургаската полиция прокурор Чинев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви