Василев обяви рекорд на износа през март
Василев обяви рекорд на износа през март

Виждаме ръст в производството и износа. За март имаме рекорден износ за цялата история на страната, обяви вицепремиерът и финансов министър Асен Василев от парламентарната трибуна по време на парламентарен блиц контрол.

В българската икономика наблюдаваме увеличение на производството и износа с над 20 процента. Това се дължи на българските фирми и работниците, добави той.

Последните пет месеца станахме свидетели на няколко кризи – войната в Украйна и увеличаването на сумите за газоподаване, посочи Василев. По думите му правителството, заедно с парламента, е успяло да осигури добри цени за енергоизточниците. „Успяхме да запазим цените на електроенергията да бъдат като тези от миналата година. Това е безпрецедентно за Европа”, заяви Василев.

Той отбеляза, че в повечето европейски държави цената е с около 20-30 процента нагоре.

“Това се отнася и за цената на газа. Правителството сложи компенсаторна схема за битовите потребителите и успяхме да задържим ценовите нива сравнително прилични. Правителството осигури разумна среда и не пречи на бизнеса да работи”, каза Асен Василев.

1 КОМЕНТАР

  1. Всички ви убеждават колко положително е ЕВРОТО. Но никой не ви казва, че заедно с него ще бъде въведено и ЕВРОПЕЙСКОТО ДАНАЪЧНО ОБЛАГАНЕ!!! …Данъка върху печалбата от продажбата на жилища 48%!!!Данъци и удръжки върху заплатата 30%.Годишен данък за къща 1000/1300Е .Вноска на самоусигуряван 270 Е. Ако работите за собствена сметка и фактурате 4000ЕВРО виудържат 2700.ЧЕСТИТО!!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви