11 950 родители и семейства от Бургас получиха по сметките си сума в общ размер на 5 711 000 лева, съобщиха от териториалната дирекция на НАП в Бургас.

Средствата са изплатени под формата на данъчни облекчения за деца и за деца с увреждания за доходите, получени през 2021 г.

Всички тези данъкоплатци  са получили полагащите им се суми максимално бързо, в рамките само на три дни, след като в НАП е била регистрирана съответната годишна данъчна декларация с искане за ползване на данъчното облекчение, уточниха от приходното ведомство в морския град.

На други 1351 родители сумите са изплатени в срок от един месец след извършена проверка.

В национален мащаб над 436 000 родители са ползвали данъчни облекчения за деца и за деца с увреждания за доходите си, получени през 2021 г., като 291 000 са представили декларация пред работодателя си по основно трудово правоотношение, а останалите 145 363 са подали годишна данъчна декларация в НАП до 3 май.

Условията за ползване на данъчните облекчения за деца и деца с увреждания са подробно описани в сайта на НАП и Фейсбук страницата на ведомството. Консултация по тези въпроси може да се направи с Информационния център на НАП на телефон: 0700 18 700 и имейл infocenter@nra.bg.

В цялата страна близо 600 хиляди са лицата, ползвали различни данъчни облекчения за доходите си, получени през 2021 г., като 176 111 от тях са го направили с подаване на годишна декларация в НАП, а останалите през работодател.

Общата сума, с която данъкоплатците са намалили годишната си данъчна основа, надвишава 3,9 млрд. лв., показва справката на Националната агенция за приходите.

От НАП Бургас напомнят, че до 30 септември може да се подаде еднократно коригираща годишна данъчна декларация за доходите от 2021 г., в случай че в подадената до 3 май декларация са допуснати грешки или е въведена неточна информация.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви