абитуриенти
Абитуриентите

За 182-ма абитуриенти от Професионалната гимназия по туризъм “ Проф. д-р Асен Златаров“ бе ударен последен звънец. Младежите минаха през специална арка от цветя, изброявайки по традиция от 1 до 12, с много димки, балони, конфети и малко тъга, че се разделят завинаги.

абитуриенти
Някои бяха официални

Много от момичетата използваха случая да покажат една от роклите си за абитуриентския бал. Момчетата бяха по-спортно облечени, но всички бяха с празнично настроение.

Абитуриенти
Младежите бяха по-спортни

Тържественото изпращане на 12 клас започна с ритуал по посрещане на училищното знаме и приветствия.

Директорът на гимназията инж. Ф. Въргова припомни на абитуриентите техните стъпки в „училището, което сбъдва мечти“ в деня на тяхната зрялост. 12 от завършващите гимвазията получиха грамоти, плакети и парични стипендии в размер на 100 лева за постигнати резултати и издигане престижа на гимназията.

Награди
Наградиха най-добрите

С грамоти и плакети бяха наградени и четиримата ученици, които донесоха престижни награди от националните състезания в София и Варна – Венцислав Сребрев от ХI „е“ – златен медал в категория „Най-добър млад сервитьор“, Фани Киселова от ХII „в“ клас – сребърен медал в категория „Най-добър млад готвач“, Георги Янчев от ХI „д“ клас – сребърен медал в категория „Най-добър млад хлебар-сладкар“ и Яница Руменова – ХI „е“ клас – шесто място на състезанието „Най-добър млад барман“.

абитуриенти
Абитуриентите

Програмата, включваща музикални и танцови изпълнения, завърши с най-емоционалния, съкровен и запомнящ се момент – традиционният за гимназията ритуал, в който завършващите ученици полагат своята клетва.

Сега на абитуриентите им предстоят матури, а истинското влизане в обществото – така очакваният бал, ще бъде на 24 май.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви