Спахийски: Украйна влиза в дълг към САЩ
Спахийски: Украйна влиза в дълг към САЩ

Експерти прогнозират, че войната в Украйна ще е продължителна. „Американците и британците бяха подготвили изключително добре Украйна и затова Русия не успя да постигне бързо целта си. Те ще завземат Донецк и Луганск, но ще влязат много дълбоко в Украйна, за да има за какво да преговарят и да отстъпят завзети територии. Никой не иска мир в момента, нито САЩ, нито Русия. Няма дипломатическа активност“, коментира пред Нова тв журналистът Емил Спахийски.

Според него програмата lend-lease се изплаща с години и е подтикната от бизнеса. Така че Украйна ще има дълг към САЩ. „Руснаците имат възможност за много добро разузнаване. Така че тези боеприпаси може и да не стигнат до целта си“, посочи той. И допълни, че войната е между два свята – между САЩ и Русия. А конфликтът обхваща лека-полека целия свят и го ерозира.

По думите му предстои чудовищна криза за храна, а сред другите големи кризи е енергийната. „Русия може да издържи изключително дълго в тази война – от енергия до хранителна промишленост, сладка вода и гори. Тази война е на изтощение

Спахийски коментира и съобщението за договорена по-ниска цена на втечнен газ със САЩ. „Изградената тръба за газ винаги носи по-ниска цена отколкото да се транспортира чрез сгъстяване по танкери. Това, че газът ще е по-евтин са фанфари“, смята той.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви