Евровизия
Евровизия

Българската група Intelligent Music Project не се класира за финалите на Евровизия.

Зрителите на БНТ отново имаха удоволствието да проследят на живо грандиозното събитие с прякото предаване от Торино, Италия. Участваха Албания , Латвия, Литва, Швейцария, Словения, Украйна, България, Нидерландия, Молдова, Португалия, Хърватия, Дания, Австрия, Исландия, Гърция, Норвегия и Армения.

Водещи на трите шоута са Лаура Паузини, МИКА и Алесандро Кателан.

Intelligent Music Project излязоха под номер „7“.

Почитателите на Intelligent Music Project в България не можеха да гласуват за Рони Ромеро и компания, тъй като според правилата на „Евровизия“ аудиторията в съответната държава няма право да гласува за своя представител в конкурса, а може да подкрепи единствено фаворита си сред останалите участници.

 

Страната ни е представена от супергрупата „Intelligent Music Project“ с вокалист Рони Ромеро (от легендарните „Рейнбоу“).

В края на ноември на пресконференция стана ясно, че песента ще е енергичен рок, а не балада. На сцената освен Ромеро излезе и Стоян Янкулов-Стунджи, който има зад гърба си още две участия в международния конкурс. Освен това с тях е и китаристът Бисер Иванов, както и вокалистът Славин Славчев, Иво Стефанов и Димитър Сираков.

„Intelligent Music Project е българска супергрупа с изключително изявено международно участие, създадена през 2011г. от българския бизнесмен, филантроп и меценат д-р Милен Врабевски, който освен продуцент на проекта, е и автор на музиката и текстовете на групата.

Intelligent Music Project е творчески микс от мелодични, хард рок парчета с прогресивни мотиви, задвижвани от запомнящи се китарни рифове и синтезатори, често съчетани с интересни симфонични решения и сложни музикални аранжименти.

Текстовете на песните на Intelligent Music Project носят позитивни и мотивиращи послания, а фокусът е върху ежедневните теми от живота, чрез които авторът предава ключови съвети за успех, базирани на собствения му опит и визия.

Чрез езика на музиката, д-р Врабевски цели да извади на преден план базови ценности, които да са здрава основа за младите по пътя към формирането им като зрели хора, водещи смислен живот.

В основата си Intelligent Music Project е българска група, в която участие взимат едни от най-изявените родни музиканти – Стоян Янкулов-Стунджи, Славин Славчев, Бисер Иванов, Боби Косатката, Димитър Сираков, Иво Стефанов, Лина Никол и Самуел Ефтимов. Във всеки един от шестте албума на бандата, издадени до момента, участват и рок звезди от световна величина.

През годините част от състава са били Саймън Филипс (TOTO / Protocol), Джон Лоутън (Uriah Heep, Lucifer`s friend), Джоузеф Уилямс (TOTO), Рони Ромеро (Rainbow), Джон Пейн (Asia), Карл Сентaнс (Nazareth), Боби Рондинели (Rainbow, Black Sabbath), Тод Сукърман (Styx), Нейтън Ийст (Ерик Клептън, Стиви Уондър, Майкъл Джексън, ТОТО и др.), Тим Пиърс (Фил Колинс, Майкъл Джексън, Джо Кокър и др.), Ричард Грисман (River Hounds) и др.

 

1 КОМЕНТАР

  1. To whom it may concern
    Въртейки картината на вчерашното предаване Евровизия и опитвайки се да разбера, защо нашата група, която със представянето си разбуди толкова силни и автентични чувства в мен и за мен беше най-доброто представяне дори и назад във времето, не се класира за финала:
    Имам усещането че в Евровизия творците, който са излели душата и сърцето си в тяхното творение, трябва да го облекат във дрехи, поукрасят и маскират за да стане приемливо(„забавно“, „щасливо“) за претенциите на хората. Претенциите, от своя страна, са достигнали някакъв крайно паралогичен предел, т.ч. трябва да се представиш като модел на подиум, който представя дрехи, а не себе си.

    МАСКИ стоят пред МАСКИ.

    Intellegent Music Project Благодаря ви че се жертвахте за Българиа!!! Бяхте страхотни!!!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви