Докато популяризираше минисериала Moon Knight на Disney+, актьорът Оскар Айзък отново влезе в заглавията благодарение на много специфичен моден избор, носейки две поли в рамките на една седмица.

Първо, Айзък показа полата в социалните мрежи в навечерието на голямата премиера на Moon Knight.

Малко разследване показва, че дизайнът е на Commission и е избран от стилиста на актьора Майкъл Фишър, като начин да покаже, че един супергерой невинаги носи костюми или панталони. За разлика от своите холивудски колеги, Айзък е по-малко рус, по-малко гадняр и по-малко склонен да се запъти към тъмната страна.

„Това е първият му проект на Marvel и той играе нетрадиционен супергерой“, казва Фишър пред Vogue. Именно затова стилистът решава да направи и по-различен външен вид, който веднага се харесва на актьора. За първия си тоалет, Айзък съчетава сива плисирана пола с кожено яке, тениска с графичен дизайн, черни чорапи и черни обувки с дебела подметка.

И за да докаже, че това не е просто случайност в модното му резюме, за официалната премиера на „Moon Knight“, Оскар облече костюм с пола от Thom Browne, като добави чорапи до коляното и боти до глезена от същата марка. Когато репортерите го попитаха дали това е килт или пола, той заяви, че филмът не е за шотландски бойци.

Вместо да избере класически костюм или комбинация от панталон и риза, Айзък реши да покаже, че нормите в модата се променят и полите вече не са строго запазени за жени. Въпреки че влиза в една от най-мъжествените вселени в Холивуд – Marvel – актьорът е готов да атакува всякакви предразсъдъци относно стила и дрехите, които уж трябва да носим, базирайки се на пола си.

Фактът, че известен актьор и пореден супергерой носи пола, не остана незабелязан.

Потребителите в социалните мрежи веднага започнаха дискусия, която привлече както почитатели, така и критици на Айзък. Това очевидно по никакъв начин не го е притеснило, тъй като само няколко дни по-късно, на Met Gala, той отново атакува стереотипите. Този път обаче носеше рокля.

В кратко интервю за Vogue от червения килим, Айзък обясни избора си, наричайки външния си вид „удобен“. Въпреки че изглеждаше така, сякаш може да е само пола, дизайнът всъщност е едно цяло.

tialoto.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви