Непълнолетни стреляха срещу украински деца, настанени в хотел в Свети Влас. Украинки, които от февруари са настанени в хотелския комплекс, изпратиха на NOVA видеоклип, в който се вижда как децата стрелят по хотела.

Момчета от къщата срещу хотела ги обстрелвали със пластмасови топчета от детска пушка. Информацията за това се появи в неделя.

Според Богомил Николов от „Активни потребители“ детските играчки със сачми са разрешени, но има изисквания към силата на изстрелването.

„Тези, които видяхме в клипа, поразително приличат на забранените от ЕС. Ако съдим по следите по стената, вероятно пушката е била опасна. Правилно би било да се привика Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и тя да вземе продукта, за да го изпита. В случай, че не отговаря, да се изтегли от пазара, защото вероятно е в ръцете на още хиляди деца“, посочи той. И допълни, че много родители пътуват за Турция за по-евтини играчки, но при тях има други регулации.

От своя страна психологът Росен Йорданов смята, че ако децата са слушали вкъщи, че украинците са лоши, това ще се отрази на поведението им. „Децата нямат понятие за добро и лошо, ориентират се по етичните принципи на родителите си“, отбеляза той.

По думите му гледките на конфронтации между различните позиции размиват критериите за позволено и непозволено.

„Тази ситуация дава възможност да прогледнем, натрупа се много фалш в годините. Кампанията за обезценяване на живота, който водим, тече отдавна и идва от Русия. Ние сме в състояние на дълга фрагментация в обществото, но след такива кризисни моменти се получава на преструктуриране на здравомислещи хора“, подчерта Йорданов.

NOVA

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви