Кабинетът даде заден за еврото
Кабинетът даде заден за еврото

На последното си заседание кабинетът не е обсъждал приемането на Национален план за въвеждане на еврото. Това обяви на брифинг в Министерския съвет вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.

Точката бе залегнала в проектопрограмата на заседанието, разпространена от пресслужбата на Министерския съвет. А като неин вносител бе посочен вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

„Не сме разглеждали такава точка, нито е вземано решение по такъв въпрос“, обясни Нинова. От думите й не стана известно как и по каква причина точката е отпаднала от дневния ред.

Темата вчера бе обсъждана и в Народното събрание. В парламента неуспелият кандидат за управител на БНБ от „Има такъв народ“ и председател на бюджетната комисия Любомир Каримански прочете декларация по темата. От името на парламентарната си група той поиска Националният план за въвеждане на еврото да бъде обсъден в НС.

От ИТН се позоваха на коалиционното споразумение, където е записано, че еврото трябва да бъде въведено след анализ и мащабна информационна кампания. „Странно е, че този план не бе представен. Да разбираме ли, че народните представители не искат да разглеждат Националния план за въвеждане на еврото. Той е много по-съществен от Националния план за възстановяване и устойчивост, коментира Каримански. Странно е безмълвието на „Възраждане“, отбеляза той, цитиран от БТА.

Кабинетът чрез Кирил Петков и Корнелия Нинова участваха в среща с представители на работодателските организации. Тя беше във връзка с цените на природния газ и тока, както и налагащите се в отговор мерки. По думите на Нинова сред обсъжданите теми са били: България да бъде изключение от европейското ембарго върху Руския петрол; енергийната помощ за бизнеса да продължи през април; евентуално премахване на акциза върху газа: увеличение на прага за регистрация на фирмите по Закона за ДДС.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Знаете ли ,че Путин заменя ядрените. си бомби за един БЪЛГАРСКИ КАБИНЕТ със същата разрушителна сила.

  2. Знаете ли ,че Путин заменя ядрените си бомби за един БЪЛГАРСКИ КАБИНЕТ със същата разрушителна сила.
    Супер коментар!Браво точно в целта!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви