Десетки ученици прекрачиха прага на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и се включиха в проект „Европейска нощ на учените“.

Събитието е част от стратегията за привличане на студенти по природонаучни и технологични предмети (STEM).

В деня на отворените врати взеха участие десетокласници от шест бургаски училища – ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, Професионална гимназия по електротехника и електроника, ПГХТ „Акад. Н. Д. Зелинский“, Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации, СУ „Св. св. Кирил и Методий“ и СУ „Иван Вазов“.

Учениците бяха приветствани от ректора на университета проф. д-р Магдалена Миткова и зам.-ректора проф. д-р Сотир Сотиров, след което видяха на място научните лаборатории на ВУЗ-а.

В неформална обстановка успяха да разгледат отлично оборудваните работни помещения, да разговарят и да научат повече за научните постижения на студенти и преподаватели.

Над сто момичета и момчета се запознаха с приема и предимствата за учене на природни науки (специалности Химия и Екология), както и компютърни науки (специалности „Компютърни системи и технологии“ и „Софтуерно инженерство“).

Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ очаква новите си студенти за учебната 2022/2023 година. Висшето учебно заведение е най-големия държавен университет в Югоизточна България.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви