Бившият наставник на „Нефтохимик“ Николай Желязков вече е новият старши треньор на мъжкия отбор на „Левски“.

Известният български специалист, който ще води и националния тим, наследява на поста Андрей Жеков. От ръководството на „сините“ обявиха, че договорът на Желязков е за три години.

Целите пред него са – да продължи посоката по налагане и развитие на млади състезатели и да постигне призово класиране в Суперлигата.

В първото си интервю за официалния сайт на „Левски“ София Желязков споделя, че е спечелил предложението на Владо Николов с това, че винаги е обичал да работи с млади състезатели. Освен това в годините е бил треньор на различни гарнитури при подрастващите и този процес му е доста добре познат.

„Водещите клубове у нас винаги са имали политика да се привличат състезатели срещу много пари и да се състави силен отбор. Това, което се прави в момента в „Левски”, е много по-ценно, отколкото да се купят 6-има супер волейболисти и да се спечели шампионата. Имам опит с работа с млади състезатели. Те, разбира се, имат нужда около тях да са и по-опитни играчи, на какъвто модел залага и ще продължи да залага „Левски”. За да се развият подрастващите, трябва да имат около тях за пример опитни волейболисти“.

Според националния селекционер „Хебър” и „Дея спорт” ще са с най-класните състезатели в съставите си през новия сезон в Суперлигата.

„В по-дългосрочен период желанието ми е „Левски” да бъде важен фактор в първенството и да се опитаме да се преборим за шампионската титла. Аз за себе си поставям това за цел, тя трябва да бъде поставена и пред състезателите. Със сигурност в момента летвата, поставена от „Хебър” (Пазарджик) е много висока. Парите, които се влагат в отбора, са на много високо европейско ниво. „Левски” обаче разполага с най-добрите юноши при подрастващите. Ако успеем да ги развием добре, във времето може да сме реален конкурент на „Хебър”.

Нашата цел ще бъде място в призовата тройка. Със сигурност няма да бъде лесно нейното постигане. На мнение съм обаче, че целите трябва да бъдат високи. Смятам, че на този етап за такъв ще се смята трето място в първенството през следващия сезон. Ако обаче привлечем класни състезатели на някои позиции, амбициите ни може да бъдат и различни.

На теория „Хебър” и „Дея спорт” ще са с най-класните състезатели в съставите си“, смята Желязков.

Според него в българското първенство не трябва да играят повече от 12 отбора. Вариантът с 16 е бил изключително голям, като много от участниците не са били на нивото на Суперлигата.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви