Българите най-слабо съчувстват на украинците
Българите най-слабо съчувстват на украинците

Спрямо останалите граждани на ЕС, българите най-слабо съчувстват на украинците. И най-често не виждат Русия като главния виновник за войната в Украйна. Това сочат данните от проучване, представено днес от Европейската комисия.

Проучването отчита, че у нас 39 на сто изпитват пълно съчувствие към украинците. 34  % – до известна степен, 15 % по-скоро не съчувстват, 10 % изобщо не изпитват съчувствие.,Аа три на сто не дават отговор. Средно за ЕС данните са съответно 54 %, 35 %, 6 %, 3 % и 2 % . Числата са по същите показатели в посочения ред.

Мнението, че Русия е основен виновник за войната, се споделя убедено от 27 на сто у нас. За 19 на сто това е отчасти вярно, 21 на сто не са съгласни. 25 на сто са изцяло несъгласни, а 8 на сто не дават отговор. В ЕС дяловете съответно се разпределят между 52 %, 26 %, 10 %, 7 % и 5 %.

По въпроса за присъединяването на Украйна към ЕС 23 % от българите са съгласни напълно. 28 % – отчасти, 14 % не са съгласни. 21 % решително възразяват, а 14 % нямат мнение. В ЕС тези дялове са съответно 30, 36 , 12 , 10 и 12 процента.

Едва 49 на сто от българите одобряват действията на ЕС след избухването на войната. Средно в ЕС 69 на сто от участвалите в допитването са изразили подкрепа за европейския отговор.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Тези данни са манипулативни и не са верни. Няма такива изследвания. Ако има, резултатите ще бъдат коренно различни.

  2. Украинците да бъдат така добри да са благодарни за указаното им гостоприемство и помощ, която Българската Държава и народ им оказва и отделя от залъка си за да им предоставим по-добри условия за живот от многобройните Български бедни пенсионери и да се чувстват гости в тази Държава и да не правят нелепи и анти Български изказвания и мнения за Българите и да ни дават тон в живота кой повече да обичме и кой да мразиме?- искам да им кажа на тези неблагодарници, че Българите от оного време са зоказали своята гостоприемственост и уважение към другите народи и не са те Украинците да дават мнение и то чак в Европейския съюз за лошите Българи, на хранилката на който чакат в момента при условия по-добри от бедния Български пенсионер!- не се дръжте като неблагодарници , и си вземете поуки , защото сте наказни от господ в момента и той иска да Ви каже, че трябва да бъдите по-добри и благодарни хора!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви