Пощите умишлено водени към фалит
Пощите умишлено водени към фалит

Днес поисках оставките на изпълнителния директор на Български пощи и на целия състав на съвета на директорите. Това съобщи принципалът на пощите вицепремиерът Калина Константинова.

За Български пощи се заговори едва, когато ние заговорихме, че имаме план за тяхното оздравяване. Преди нашата намеса никой никога не си беше помислял да включи Български пощи в Плана за възстановяване и устойчивост, заяви вицепремиерът.

По думите на Константинова пощите са безценен държавен капитал и на много места те са единственото лице на държавата за хората. Тя даде примери с редица европейски държави и заяви, че вместо повод за гордост, нашите пощи са повод за срам.

Годишно пощите получават 80 млн. лева държавно финансиране. Ние заварихме дружество, което систематично и последователно е било водено към фалит. Министерство на финансите на ГЕРБ системно е недофинансирало Български пощи, въпреки поетия ангажимент. Къде са отишли десетките милиони, които са били предназначени за пощите е загадка, заяви още Калина Константинова.

Тя съобщи, че под 2% дял имат Български пощи при куриерските услуги. Според нея никой собственик не би финансирал губещи услуги.

Б.ред. Ако е вярно, че предишните управници са водели пощите към фалит, то наличието днес на министър на съобщенията в тежък конфликт на интереси никого ли не притеснява?

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви