Катастрофа
Катастрофа

Двама служители на Националната служба за охрана (НСО) са с травми, след катастрофа с тежкотоварен автомобил. Камионът е навлязъл в насрещното платно. Колата е била част от кортежа на президента Румен Радев, съобщи самият той пред медиите в Пловдив.

Автомобилът е бил първият от кортежа и се е движил пред президентския. Инцидентът се е случил около 10:00 часа днес при влизане в града.

„Автомобилът на НСО, който се движеше пред мен, претърпя пътнотранспортно произшествие – изскочи камион отсреща, предприе изпреварване и автомобилът просто катастрофира в него. Пострада лекарят на моя екип, когото взех в моята кола, и беше отведен в болница в Пловдив“, обясни държавният глава.

„Има фрактура на лакътна става. Още едно момче от екипа получи нараняване по главата, но не е тежко“, добави Румен Радев.

„Трябва да се внимава – Пловдив е индустриален град, вали дъжд, но е крайно време да се реши проблемът и с обходните пътища за Пловдив“, коментира президентът.

Служителите са контактни, откарани са за преглед в лечебно заведение. Мястото на произшествието е осигурено от екипи на „Пътна полиция“. Няма други пострадали, съобщиха по-рано от НСО.

Нанесени са щети на служебния автомобил на НСО, който не е превозвал охранявано лице, посочват от службата.

Президентът Румен Радев днес е в Пловдив, където се среща със студенти и представители на академичната общност в Аграрния университет.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви