Двама молдовски граждани са задържани, след като са осъществили въоръжен обир за близо 200 000 лева спрямо украинско семейство в Свети Влас. Извършителите са задигнали 65 000 евро, 10 000 лева, бижута за 30 000 долара, телефон за 1800 долара.

Подробности за задържането на двамата молдовци дадоха на извънреден брифинг старши комисар Калоян Калоянов, директор на ОДМВР-Бургас, и ръководителят на Окръжна прокуратура-Бургас Георги Чинев.

Сигналът за грабеж е получен на 27 април. Става въпрос за семейство – мъж, жена и бебе, както и възрастна жена, които са се настанили на свободен наем в апартхотел в Свети Влас. Те не са поискали статут на бежанци„, поясни старши комисар Колоянов.

Молдовците са почукали на вратата на украинското семейство, като се се представили за служители на хотела. Те са били с медицински маски на лицата и след като им е било отворено с употреба на сила са успели да вържат украинеца и след заплахи да го принудят да им каже къде са парите.

След това извършителите се преобличат и тръгват в различни посоки на България. Единият от тях е задържан в област Велико Търново, а другият в област Варна.

Намерена е голяма част от открадната сума, а двамата извършители могат да получат присъда до 20 години затвор. Все още се очаква справка дали са имат други криминални прояви в родината си.

Те са влезли в България на втори април, а от бургаската полиция работят по версията, че изборът им да атакуват точно това семейство не е случаен.

Пореден успех на бургаската полицията. Отлично взаимодействие между Окръжна прокуратура и ОДМВР-Бургас. Можем да бъдем пример в национален мащаб„, похвали работата на бургаската полиция прокурор Чинев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви