Младежкият отбор на „Фрегата“ не успя да спечели място в държавния финал за 19-годишни. В полуфинала срещу „Локомотив“ /Горна Оряховица/ домакините отстъпиха с 22:30 /11:12/.

Загубата ще изправи днес отбора на „Фрегата“ срещу „Полюс-ТМ“, в битка за бронзовото отличие в първенството.

За титлата ще спорят действащият шампион „Локомотив“ /ГО/ и „Спартак“ /Варна/, който в другия полуфинал победи с 30:23 /16:12/ плевенчани.

В бургаската зала „Младост“ момчетата на треньорите Десислав Симеонов и Иван Радев не успяха да се противопоставят на съперника, който още в началото на мача поведе в резултата. На два пъти домакините стигнаха до равенство, но не успяха да обърнат мача.

Пропуски от седемметровата линия допълнително утежниха задачата на „Фрегата“. Не помогнаха и усилията на рожденика в бургаския състав Атила Хасан, който получи подарък от делегата на БФХ – Саша Панджич.

В Хасково пък вече стана ясно класирането от 5 до 7 място при младежите до 19 г. В държавния финал бургаският „Албатрос се класира пети, след победи над „Раховец – 2008“ с 34:17 /21:11/ и над „Интер“ /Благоевград/ с 35:29 /17:13/, който остана последен.

Шампионът във възрастта ще бъде определен днес от 12:00 часа. Два часа по-рано, от 10:00 ч., „Фрегата“ излиза срещу плевенския „Полюс-ТМ“.

Мачовете в зала „Младост“ се ръководят от реферите Св. Йовчев/Зв. Йончев и Г. Караджов/Мл. Белов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви