„Флора Бургас“ отвори врати днес за любителите на красотата и цветята.

Тази година в цветното изложение участват 90 фирми – производители, вносители на цветя, растителност, градински инвентар, арт и био продукти. Те са повече от миналата година. Има нови участници и традиционни, които не пропускат издание.

Шестима топ флористи и техни ученици са изработили общо осем цветни инсталации. В най-голямата от тях са вплетени 4000 холандски карамфила.

Темата на изложбената площ е „Изкуство от цветя“.

Освен открити пространства, аранжирани с цветя, арт инсталации и търговски щандове на фирмите участници, „Флора Бургас“ предлага на своите посетители и една по-различна изложбена зона.

В една от основните зали на експоцентъра са аранжирани две гостуващи изложби – част от уникалните видове на Ботаническата градина на БАН и повече от десет бонсай дръвчета, част от колекцията на Трифон Трифонов от Бонсай студио ТТ.

Залата е специално аранжирана и предлага незабравима емоция, знания и любопитна информация за различни непоказвани до този момент в Бургас видове.

По време на „Флора Бургас“ е предвидена и интересна съпътстваща програма, която включва събития за любителите цветари, игри и забавления за най-малките посетители, а също така и мастър класове за професионалисти.

Още днес пристигат 19 отбора ученици от цялата страна, които се включват в мащабно Национално състезание „Озеленяване и цветарство“. То се организира от Министерство на образованието и науката, а домакин е Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“.

Гостите ще имат възможността на живо да наблюдават съревнованието между отборите, чиято задача ще бъде изработка на букети, бижута от цветя и аранжиране на кошници.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви