Дарва
Снимката е архивна

Между 26-и и 28-и април 122 екипа горски инспектори на регионалните дирекции по горите са извършили 2375 проверки на територията на цялата страна.

Инспектиран са повече от 210 обекта за складиране, преработване и експедиране на дървесина, над 360 обекти за добив на дървесина, близо 1130 превозни средства, над 680 физически лица и риболовци.

Служителите са съставили общо 18 констативни протокола и 46 акта. Задържани са 15 плътни куб. м фасонирана дървесина, над 55 пространствени куб. м. дърва за огрев, 5 моторни превозни средства, 2 моторни триона и др.

На територията на община Средец, в землището на с. Долно Ябълково горски инспектори при Регионална дирекция по горите – Бургас и служители на Държавно горско стопанство Средец са заловили група лица да режат, цепят и товарят в камиони дърва за огрев.

Дървесината е била немаркирана и без документи, доказващи законния й произход.

Констатирано е, че дървесината е добита от земеделски територии и граничещи с тях горски територии, без да е издадено позволително за сеч. За установените нарушения горските служители са съставили 8 акта по Закона за горите.

Задържани са три товарни автомобила – ГАЗ 53 и два ЗИЛ-а, ТИР с ремарке, два моторни триона, брадва, общинска горска марка, таблет и мобилен принтер, както и близо 40 кубика дърва за огрев от дървесен вид дъб и цер. Образувани са четири бързи полицейски производства от РУП – гр. Средец.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви