Путин: Който се меси го чака мълниеносен удар
Путин: Който се меси го чака мълниеносен удар

„Всички, които се месят в ставащото в Украйна и създават заплахи от стратегически характер, трябва да знаят, че ударът ще бъде мълниеносен“. Това обяви руският президент Владимир Путин пред Съвета на законодателите днес. „В случай на заплаха Русия ще използва в отговор средства, които опонентите ѝ все още нямат“. Това подчерта Путин, цитиран от ТАСС и РИА.

По-думите му Украйна е тласната отвън към пряка конфронтация с Русия. „Украйна беше използвана просто като разходен материал в борбата срещу Русия“, заяви още той.

„Всички решения от наша страна са взети. Разполагаме с всички инструменти за целта. Ще ги използваме, ако има необходимост – и всички знаят това“, подчерта Путин, цитиран от руските агенции.

По думите му руските военни „предотвратиха реалната опасност от мащабен конфликт, който да се разгърне на наша територия и по чужд сценарий“, съобщи bTV.

„Ходът на последните събития, включително претенциите на киевския режим да притежава ядрено оръжие, разгръщането на украинска територия на западни биолаборатории и безразборното въоръжаване на Украйна с най-модерно оръжие потвърждават, че нашата реакция на тези цинични замисли е била правилна и своевременна“, каза още Путин.

Той допълни: „Според силите, които в историята са провеждали и продължават да провеждат курс на сдържане на Русия. Според тях, такава самостоятелна, огромна по техните представи страна не трябва да съществува. Те виждат в самото ѝ съществуване опасност“.

Всички задачи „на руската специална военна операция в Украйна със сигурност ще бъдат изпълнени, за да се гарантира мир и сигурност за жителите на Донецката и Луганската народни републики, руския Крим и цяла Русия в бъдеще“, каза още руският президент на среща с членове на Съвета на законодателите.

1 КОМЕНТАР

  1. И какви средства има лайняната миризлива Русия, които другите нямат ? Ако не е толкова жалък другаря Путкин, просто ще е смешен, защото говняната му държава е на светлинни години назад от запада, а да не говорим от USA.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви