Замерят Макрон с домати
Замерят Макрон с домати

Френският президент Еманюел Макрон стана обект на поредна атака от граждани. Този път държавният глава бе замеряна с домати при посещение на пазар в град Сержи Понтоаз недалеч от столицата Париж. Това бе първата публична проява на Макрон след преизбирането му за втори мандат на 24 април.

На кадрите, заснети от телевизионния канал BFMTV, се вижда как хвърленият зеленчук прелита край Макрон, а гардовете незабавно отворят чадър, за да го предпазят.

На записа се чува как президентът казва „Не съм пострадал сериозно“ преди да бъде отведен настрани от своята охрана. Част от репортерите на място разказаха, че по Макрон са хвърлени и други „зеленчукови снаряди“.

От полицията в 65-хилядния град съобщават, че човекът, предизвикал инцидента, е бил задържан.

Това не е първото посегателство срещу френския президент по време на публични появи. През септември м.г. при посещението на изложба в Лион, 19-годишен студент го замери с яйце, викайки „Да живее революцията!“. Три месеца по-рано Макрон бе зашлевен от мъж по време на среща с граждани в департамента Дром в Югоизточна Франция. Нападателят тогава изкрещя „Долу Макрония!“ и удари шамар на френския президент.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви