Ръгби

Малко не достигна на бургаските ръгбисти от клуб „Моряците“ да се сдобият с така мечтаното злато на провелият се в Габрово шампионат.

„Съвсем малко не ни достигна, но обещаваме, че ще се поправим на състезанието за „Купата на България“, което ще се проведе на 4 и 5 юни в Бургас“, заяви пред репортер на BurgasNews треньорът на силоваците Николай Кючуков.

След подготвителния лагер на „Моряците“, който се състоя в Габрово, Бургаските ръгбисти  отново се върнаха в града на сатирата да  покажат на какво са способни. Миналата седмица Габрово беше домакин  на Държавното първенство по Ръгби 7 за деца и юноши.

Участие взеха отборите на „Моряците“ – Бургас, „Балкански котки“ – Берковица, „Локомотив“ – София, „Янтра“ – Габрово и „Ботев“ – Бургас.

„Ръгбито е натоварващ и тежък физически спорт, но ние успяхме да се преборим за второто и трето място“, коментира Кючуков.

Според него  най-голямата награда за представителите на „Моряците“ е, че са били сплотени в едно цяло. Въпреки загубата на златото, с колективна игра са  успели да покажат правилния начин за диктуване на темпото, на играта.

„Борихме се, съумяхме да се върнем със сребро във възрастта за Деца до 12г. и Бронз за Деца до 14г.. Но много важно е да подчертаем, че създадохме нови приятелства. Това е от изключително значение  за спортистите. Взаимно уважение, спортсменско майсторство, да умеят да печелят и губят. Такива спортисти искаме да възпитаваме и в бъдеще. За нас Ръгби не е просто игра, а социален начин на живот, та и този път не пропуснахме културната част. Посетихме „Домът на хумора и сатирата“ в Габрово, както и Дряновския манастир. Мисля, че това съчетаване на спорт и култура се отразява мотивиращо и положително на спортистите. Ще подържам тази нова линия“, завършва Николай Кючуков.

От клуба напомниха, че на 4 и 5-ти юни Бургас ще е домакин на  „Купата на България“ по Ръгби 7 за деца и юноши.  „Моряците“ се зарекоха този път да се сдобият със злато на всяка цена.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви