Цончо Ганев
Имаме решения за проблемите в туризма

Правителството заобикаля парламента и изпраща оръжия за Украйна заяви пред репортер на BurgasNews Цончо Ганев – заместник председател на партия „Възраждане“ и на Народното събрание.

„На 14 април в Люксембург се е провел Съвет по външни работи на Европейския съюз, на който е присъствал  и българският министър на външните работи Теодора Генчовска. На този Съвет е било взето решение да се увеличи на 1,5 млрд. евро военната помощ на Европейския съюз за Украйна. Решението е било взето с консенсус, обявило се е проекто-решение с крайна дата, на която да бъде прието.

Ако представителите на страните не възразят, до определен ден и час, решението влиза в сила“, поясни Ганев.

Заместник председателят на Народното събрание обяснява, че в  случай на възражения,  несъгласната страна е можела да направи декларация в дух на несъгласие, или да гласува „въздържал се“. И разясни, че това не е било сторено от нашите представители.

При такъв акт на  несъгласие  съответната страна е можело да не участва във военното финансиране с оръжия на Украйна.

„В следствие на появилата  се е информация от Борел, че България и Унгария участват в тези 1,5 млрд. евро, означава че ние като държава не сме възразили. БСП постоянно твърди, че „България няма да изпрати и един патрон във войната“. Президентът също заявява нееднократно, че България не бива да се въвлича във войната, а изпращането на оръжие крие риск да бъдем въвлечени“, категоричен е Цончо Ганев.

От патриотичната формация са убедени, че проведеният съвет  в Люксембург ще се възползва  от българското правителство, което, според думите на народния представител от „Възраждане“ , е  пряко ръководство от дипломатите на САЩ, в американското посолство.

Според Ганев кабинета щял да направи всичко възможно да  изпрати оръжия за Украйна, заобикаляйки   обсъждането на това в парламента.

„С решенията си управляващите излагат живота на всички българи на опасност. Ето защо Възраждане настоява за незабавна оставка на правителството и предсрочни парламентарни избори“, заключи Ганчев.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви