Бачийски: Който и да управляваше, щеше да губи доверие
Бачийски: Който и да управляваше, щеше да губи доверие

„В момента в България има възложени договори и работа за милиард и триста милиона и би трябвало тези фирми да работят“. Това обяви представителят на Продължаваме промяната Константин Бачийски пред Нова.

„Никой не казва, че срокът за плащане по сегашните договори е до 31.12. 2022 година, а за дейностите, които са възложени, но не са изпълнени, е до края на 2023 година.

Трябва да има и прецизиране на договорите, за да се разбере къде са отивали в парите – в пътища или в чекмеджета“, каза още той.

Бачийски информира, че от ИТН не са подкрепили в правна комисия за плащане при контрол. „Можем ли да си позволим да платим средства на данъкоплатеца, без да знаем точно как са похарчени парите? Парите ще бъдат платени за работа, която е свършена и при това качествено“, категоричен бе Бачийски.

„Всички подписани договори са 53. 50% от свършената работа ще бъде платена веднага. Другите 50% след проверка“, заяви той.

Според него има много въпросителни около тези договори.

Относно последните социологически проучвания той смята, че който и да е управлявал в тези сложни времена, щеше да загуби част от доверието на избирателите.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви