Ансамбълът на България в състав Вая Драганова, Женина Трашлиева, Петя Борисова, Елена Георгиева, София Иванова и Биляна Везирска спечели общо три медала – два златни и един бронзов от Световната купа в Ташкент.

След като първо нашите момичета спечелиха златото в многобоя, те станаха шампиони във финала с 5 обръча и бронзов във финала с две топки и три ленти.

На финала на композицията с пет обръча ансамбълът имаше известни неточности в изпълнението си, но получи най-високата оценка от 29.750 точки.

На второ място са домакините от Узбекистан с 26.900 точки, следвани от Казахстан с 24.000 и Азербайджан с 21.900 точки.

Българките допуснаха много грешки в съчетанието с три ленти и две топки и останаха на трета позиция от четири тима с оценка 23.500 точки.

Шампион в този финал е Узбекистан с 28.850 точки, а сребърните медали спечелиха гимнастичките от Казахстан с 24.200 точки.

Композициите на нашите момичета са класа, истински шедьоври, които разказват история с уред, тяло и танц. За съжаление, обаче, се допускат сериозни грешки и все още не можем да видим съчетанията по начина, по който са замислени да изглеждат и да въздействат.

Вярно е, че правилникът е нов, че всички допускат грешки, но е вярно и че Европейското първенство в Израел чука на вратата и нямаме право да допускаме някои от неточностите, които правим.

Но време има и вярваме, че старши треньорът Весела Димитрова знае какво трябва да се направи, за да играе българският ансамбъл всеки път така, че залите да се вдигат на крака.

Медалите в Ташкент са си медали, заслужени и трябва да поздравим момичетата и българския щаб. От тук нататък ни чака много, много работа във всеки аспект от тренировъчната програма“, е оценката от БФХГ.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви