Чужденците ни бият, нашият съд ги пуска
Чужденците ни бият, нашият съд ги пуска

Районният съд във Враца одобри сключените споразумения между полските тираджии, които нападнаха и биха български шофьор пред очите на детето му, и прокуратурата. Чужденците, обвиняеми за извършени от тях непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, получиха 3-месечни условни присъди за всеки с 3-годишен изпитателен срок.

Те са лишени и от право на управление на МПС за 3 месеца.

Във вторник сутринта на път Е79 от Монтана към Враца в района на „Железния мост“ седем камиона с полска регистрация заградиха български бус. В него пътуват баща и 14-годишния му син. Малко преди Враца поляците принудили българина да спре и го приближили, демонстрирайки агресивно поведение. Чужденците викали и блъскали по автомобила му. Единият от тях с гумена палка счупил стъкло на колата. А другият нанесъл удари с юмрук в областта на лицето на пострадалия.

Заловени са малко по-късно край село Люти дол след като били последвани от пострадалия водач, който държал постоянна връзка с тел. 112, за да съобщи локацията им.

В хода на разследването на инцидента извършителите на деянието са били установени.

Обвиняемите са се признали за виновни и са сключили споразумение с Районна прокуратура – Враца. Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви