съд
Съд

Окръжен съд – Бургас отвори врати в навечерието на големия за юристите празник 16 април – Денят на българската Конституция. Единадесетокласници от Природоматематическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“ бяха гости на съда.

Мотото тази година на информационната кампания е „Открито за съдебната власт – ролята на съдебния служител“.

„16 април е много важна дата за нас като юристи. Тя ни напомня винаги да следваме законите в Република България, за да отстояваме като стожер на българското общество правовата ни държава“, коментира председателят на Окръжен съд – Бургас, Росица Темелкова.

Административният ръководител се обърна към учениците „много ценно за нас е, да показваме на Вас, младите хора, нашите неуморни усилия да отстояваме върховенството на правото и защитата на законните интереси на гражданите.

Този професионален дълг следваме заедно всички ние, съдии и съдебни служители. Затова и мотото на Деня ни на отворени врати тази година е посветен на хората, които са по-често първия досег на обществеността със съда.“

Денят на отворени врати на институцията премина с дискусия, посещение на деловодствата на Бургаския окръжен съд и присъствие на младите математици на открито заседание по наказателен процес.

Съдия Темелкова връчи благодарствени грамоти на директора на Природоматематическа гимназия, Соня Димова и преподавателят по „Гражданско образование“ и активен участник в Образователната програма на съда, Пеньо Пенев.

Административният ръководител на Окръжен съд – Бургас бе посетена и от директора на Средно училище „Йордан Йовков“, Анна Пенева, за да се постави началото на съвместна дейност между съда и училището и подкрепа за новосъздадената паралелка „Съдебна администрация“. Съдия Темелкова получи като подарък картина изобразяваща Съдебна палата – Бургас, специално изработена от Натали Бодурова, ученичка от 7 „а“ клас.

По повод Деня на отворени врати и темата на инициативата тази година, на сайта на Окръжен съд – Бургас може да бъде разгледана галерия от снимки представяща част от високоспециализираната работа на съдебните служители.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви