Цвят на очите и черти на характера
Цвят на очите и черти на характера

Според някой, това би било пълна глупост, а други биха пробвали теста от любопитство. Според психолози и социолози, при хората с еднакъв цвят на очите се наблюдават някой сходни качества и черти от характера.

Какъв цвят са вашите очи? Прочетете и разберете за някои черти на характера си.

Сини очи: Търпеливи, но сантиментални
Сините очи са търпеливи, но сантиментални. Монотонният начин на живот им изглежда скучен и ги “събаря” психически. Понякога изпадат в депресия и ги обземат мрачни настроения. Те са изключително хора на настроенията, но притежават способността бързо да им минава.

Сиви очи: Упорити, твърди и настойчиви
Сивите очи са упорити, твърди, настойчиви, решителни и непоколебими, но понякога изпадат в безпомощност, когато се сблъскат с рутинните задачи и ангажименти, независещи от техните желания и възможности.

Зелени очи: Щастливи, устойчиви, постоянни

Хората със зелен цвя на очите са щастливи, устойчиви, постоянни, с богато въображение, решителни, непоколебими,

знаят своите предимства и възможности и ги използват винаги на място. Умеят да се концентрират, търпеливи са и винаги намират разрешение на проблемите. Те са хуманни, стриктни, справедливи. Те са добра и предпочитана компания- притежават способността както да говорят, така и да са добри слушатели.

Светло кафяви очи: Увереност, сигурност и желание за усамотение
Светло кафявите очи говорят за увереност, сигурност, желание за усамотение или изолиране понякога, както и за силно изразени индивидуални черти на лицето. Хората с такива очи много лесно се справят с ежедневните ангажименти, но не понасят заповедническия стил. Обикновено работят много по- добре, когато са самостоятелни или без началници до себе си.

Тъмно кафяви очи: Упорити, твърди, търпеливи
Хората с тъмно кафяви очи са упорити, твърди, търпеливи, но същевременно двулични и опасни. В кризисни за тях моменти са страхотно чувствителни, раздразнителни и избухливи. В сравнение с останалите хора са по- импулсивни и темпераментни. Но когато са изправени пред неочаквани препятствия или трудности, бързо вземат решения, които в последствие се оказват именно правилните решения.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви