Айтоският проход, на разклона на село Вресово, община Руен, ще бъде блокиран заради протест на синдикалната организация на КНСБ към „Автомагистрали-Черно море“ АД. Блокадата ще бъде на 13 април 2022 г. от 11.00 до 14.00 часа.

Освен Айтоски проход протести ще има и Ришки проход- път II-73, до разклона за село Риш, община Смядово, както и град Русе – на Път I-II, Русе – Варна, кръгово кръстовище при километър 1+493 в град Русе;

Ето какво пишат още от синдикалната организация на КНСБ към „Автомагистрали-Черно море“ АД, без редакторска намеса:

Ние, работещите в „Автомагистрали – Черно море“ АД, град Шумен, в продължение на една година сме принудени да защитаваме своите работни места чрез синдикални действия, включително и протести.

За пореден път сме принудени да пазим работните си места и доходите си чрез протестни действия. Ето защо на 13 април 2022 г. от 11.00 до 14.00 часа отново ще блокираме движението :

• Град Русе – на Път I-II, Русе – Варна, кръгово кръстовище при километър 1+493 в град Русе;
• Айтоски проход – път III-208, на разклона на село Вресово, община Руен;
• Ришки проход- път II-73, до разклона за село Риш, община Смядово;

Поводът за пореден път е изработеното от нас и неразплатено от държавата – средствата за ремонта на автомагистрала „Тракия“ от държавното дружество „Автомагистрали“ ЕАД, пряко подчинено на министъра на регионалното развитие и благоустройство.

Провели сме множество срещи с всички служебни и редовно избрани правителства. Написали сме множество писма, позиции, декларации, които до момента са без отговор.

Беше направен опит за решаване на проблема от Народното събрание на 07.04. и 08.04.2022, но беше бламиран от участниците в управляващата коалиция.

Ние заложници на политически игри и пазарлъци няма да ставаме!

Нашето достойнство не е за политическа употреба!

Общото задължение към момента за обекта от страна на възложителя – „Автомагистрали“ ЕАД, чрез АПИ към дружеството е в размер на 27 644 902 лева с ДДС.

Липсата на решение вече една година доведе до:
• Периодично забавяне на заработените ни с честен труд заплати.
• За месец февруари и март 2022 неплатените заплати и осигуровките към тях са в размер на 3 млн. лева.
• За периода, в който е изпълняван обектът- 22.04.-30.06.2021 година , те са в размер на 7 548 097,25 лева заедно с осигуровките към тях, като тази сума е платена от дружеството
• Принудително спиране на работа във всички звена, поради липса на материали;
• Напускане на дългогодишни квалифицирани работници и служители.
• Периодично спиране на електроснабдяването, доставката на газ, телефони и интернет, поради невъзможност да бъдат заплатени;
• Влошаване на финансовото състояние на „Автомагистрали Черно море“ .
Търпението ни е изчерпано!

Настояваме за незабавно разплащане на цялата дължима сума към нашия работодател, осигуряващ ни трайна заетост и добро заплащане.

С цел избягване на всякакви спекулации, декларираме изрично, че нашите синдикални действия нямат политически характер, а се борим единствено за запазване на трайните си работни места достойно заплащане.

Ще отстояваме правото си на достоен труд и редовно заплащане!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви