Министър Атанасов: Нама да подам оставка
Министър Атанасов: Нама да подам оставка

Няма да си подам оставката, заяви пред bTV Атанас Атанасов – министър на културата, след като в петък той пусна видеоселфи от кабинета си. То породи много коментари и предизвика недоволство.

„Реших да направя тест и да се обърна директно към хората“, добави той. И обясни, че никога не е употребявал алкохол и наркотици.

„Съжалявам, ако съм предизвикал негативни емоции. Целта беше аз да направя тест, да привлека внимание. Защото имам да казвам много важни неща. За добро или за лошо той проработи. И сега всички прожектори се обърнаха към сектор „Култура“, каза още министър Атанасов.

Опитвам се да вкарам абсолютно пълна прозрачност и ясни критерии. Те, явно се оказа, че липсват почти във всеки ресор, добави той. И изреди някои от постигнатите неща в сектор „Култура“:

„100 милиона повече в бюджета за култура, 44 милиона за Национален филмов център и българското кино, 30 милиона за Национален фонд култура, 12 милиона за българските музеи, въпреки лъжите на опозицията. Нови конкурси за директори на културните институти, налагане на ясни критерии, за да може парите да отиват до творците, а не просто да потъват някъде. Възстановяване работа по норвежката програма, с което се осигуриха допълнителни 10 милиона извън бюджета за българските музеи, галерии, библиотеки и народен театър. И това са само някои от нещата, които постигнахме“, каза министърът на културата.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви