Медикус
Медикус

Група МЕДИКУС е създадена в Медицинска академия (София) от Коцето Калки заедно със негови състуденти медици и стоматолози.

За първи път се появяват под името „MEDICUS“ на големия студентски фестивал в Плевен (4-7 април 1987). Групата бързо трупа популярност, оформяйки свой уникален романтичен стил.

„Векът на Любовта“, „Кошница с мечти“, „Там при Джино“ се превръщат в радио-хитове. Един от най-големите хитове и до днес е „Векът на любовта“.

Песента печели награда за Видеоклип на годината в телевизионния конкурс “Мелодия на годината”/92. Коцето е обявен за Артист на годината на наградите на “Унисон”/93, Награда на публиката на любовния фестивал “Сребърният Ерос”/97.

Групата има участие на международния фестивал „COUNTRY PICNIC“. Тази година с поредица от концерти МЕДИКУС ще съберат стари и нови фенове и ще представят няколко нови песни от Калки и Момчил Колев.

Група „MEDICUS“ ще излязат на сцената на клуб “ Модерен театър“ на 9 април от 21 ч., за да изпеят най-големите си хитове. Предварителна продажба на билети на касата на НХК- 15лв. и на място в деня на събитието -20лв.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви