Дилъри на Nissan ще плащат жестоко
Дилъри на Nissan ще плащат жестоко

Съдът на Аризона застана на страната на купувачите. И забрани цена, на която не може да бъде закупен автомобил, да бъде посочвана в реклама. Два от големите дилъри на Nissan в САЩ получиха 500 000 долара глоба за опит да наложат допълнително оборудване на купувачите. Държавен съд в Аризона застана на страната на потребителите. И постанови, че рекламите за автомобили на тези дилъри са „ненадеждни“.

Продавачите рекламират твърде ниски цени, за да привлекат клиенти. Оказва се обаче, че колата се предлага само с допълнителни опции. И въпросната базова цена няма как да бъде постигната. Както казва главният прокурор на Аризона Марк Бърнович: „Въпреки факта, че пазарът е обект на колебания, дилърите не трябва да рекламират цени, на които не възнамеряват да търгуват.“

Дилърът Pinnacle Nissan ще трябва да плати 305 000 долара за щети на клиентите. И още 50 000 долара – глоби. Вторият от наказаните дилъри, ABC Nissan, ще плати 100 000 долара на клиенти, 25 000 долара на държавата и ще загуби същата сума от съдебни разноски.

Между другото, тази компания се оказва злонамерен рецидивист: през 2018 г. тя вече е била длъжна да обезщети собствениците на автомобили със 130 000 долара за подобно нарушение на закона. И двата дилърски центъра на Nissan обаче не бързат да се разделят с парите и ще оспорват решението.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви