След 24 ч. извадиха катастрофиралия камион
След 24 ч. извадиха катастрофиралия камион

Едно денонощие бе нужно, за да извадят от дерето катастрофиралия военен камион край река Велека. Видими са щетите – те са главно по покрива на камиона, съобщава БНТ. Специалисти днес направиха нов оглед на местопроизшествието, а следствените действия в гората на Странджа планина продължават след катастрофата с военната машина, превозваща 35 нелегални мигранти.

Двама от тях загинаха, а други 8 остават за лечение в болница.

Военният камион със задържаните 35 мигранти и патрулна кола на Гранична полиция са се движели по тесен път край река Велека. При катастрофата камионът се е преобърнал и стигнал буквално до водата. Пътят в района е опасен и труднопроходим.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов няма обяснение за катастрофата с камиона.

„Не мога да кажа дали е бил претоварен. Камионът е в техническа изправност. На толкова години на колкото е, но това е подходящата техника в такива условия. До 30-35 души, в зависимост от условията, може да прибере. Много е тежко. Някъде няма път, горски е, трудни условия, но задачите трябва да се изпълняват, за да има контрол по границата, да има последващ контрол по отношение на бежанците“, каза адмирал Ефтимов.

След катастрофата 8 мигранти остават в лечебни заведения в областта.

Половината се лекуват в държавната болница в Бургас, където са настанени и двамата военни.

„Един е приет във Второ хирургично отделение с контузия на гръден кош. Трима от тях са хоспитализирани в Неврохирургия с травми на гръбначния стълб. И двамата български граждани, военните, са хоспитализирани в Неврохирургия с мозъчно сътресение и травми по гръдния кош. Опасност за живота няма“, каза д-р Светослав Тодоров, зам.-директор на УМБАЛ-Бургас.

Малко Търново е общината, най-близко да границата и със затоплянето на времето се усеща засилен миграционен натиск.

„В сравнение с преди, когато беше почти нулев, в момента наистина се забелязва доста работа на Гранична полиция и то си личи и по пътищата и във вътрешността и след като пукна и пролетта, след като свърши зимата, набезите от бежанците са много“, каза Илиян Янчев, кмет на Малко Търново.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви