Най-добрата част от прехода от един сезон към следващия? Смяната на гардероба с дрехите, които сте държали прибрани с месеци.

Също така се появява тръпка от обновяването на нашата колекция от тоалети и следването на новите тенденции, а за пролетта на 2022 година определено има какво да се добави към микса.

Какво да имаме в гардероба си през пролетния сезон

1. Прерийна визия

Рейчъл Гарет, креативният директор и собственик на Edify, е убедена, че пролетта на 2022 година ще бъде изцяло за прерийни и пионерски визии.

„В това има смисъл заради всички уестърн филми и сериали, които гледаме в Netflix в момента“, казва тя пред InStyle. Естетическите детайли като ризи и големи ръкави, вече са доста популярни, но Гарет казва, че ще цъфтят особено силно през сезона.

Тя допълва, че няма търпение да започне да носи прерийни рокли, характерни със своите волани, както и дрехи от лен и памук.

2. Чанти през рамо

Според Жако Тателман, съосновател на STATE Bags, чантите през рамо ще бъдат на мода през тази пролет.

Тя казва, че те не представляват голям ангажимент и могат да поберат всичко най-важно, за да имате свободни ръце, с които да прегърнете приятелите или любимия си човек при среща.

Пролетните цветове ще останат изцяло за дрехите, така че за аксесоарите помислете за естествени тонове, вдъхновени от природата, като бежово, оранжево, синьо, жълто и зелено.

3. Гащеризони

Гащеризоните са едни от онези дрехи, които сякаш излизат и влизат отново в модните тенденции. Според Анди Собрато, която е личен стилист, клиентите вече търсят дрехи, които ще им осигурят удобство през целия ден, така че гащеризоните напълно се вписват в тази рамка.

Въпреки че деним гащеризоните са класика, тази година може да се впуснете в нещо по-различно, залагайки на цветове като маслиненозелено или бяло. Комбинирайте дрехата с тениска на райета и маратонки, за да сте готови за задачите, които ви предстоят през деня.

4. Ярки костюми

В края на лятото на 2021 година стана ясно, че светът бавно се завръща към нормалния си ритъм, излизайки от изолацията. Така домашните дрехи трябваше да бъдат заменени с официални, подходящи за офис средата, с което веднага се появи и наличието на повече елегантни костюми в ежедневната ни среда.

Въпреки че дамският костюм не е нещо ново, тази пролет ще го видим с по-ярки и смели цветове. В момента на мода са нюанси като фуксия, електриковозелено и кобалтовосиньо. Най-хубавото е, че може да разделите костюма на отделни части, за да си направите разнообразие от шикозни тоалети.

5. Ярки цветове

Считайте това за приятелски съвет да забравите за неутралните и мрачните си дрехи. Стилистката Аби Арад казва пред InStyle, че няма търпение да носи ярки и смели цветове тази пролет, показани по време на дефилетата на Gucci и Alexander McQueen.

Нейните любими са лилаво-червеният цвят, наречен маджента, както и оранжевото. Тя смята да ги включи в колекцията си под формата на овърсайз блейзър, панталон или аксесоари.

6. Вдъхновение от 70-те

Отвъд модните стилове на 2000-ата и 90-те години, тенденциите от 70-те също се възраждат през 2022 година, а модната стилистка Тифани Пиньоро няма търпение да включи ресните в своя пролетен стил.

„Ресните се появяват върху рокли, жилетки, ботуши и чанти, като ще бъде незабравима тенденция“, казва тя пред InStyle. Вземането на най-елементарното облекло и добавянето на жилетка с ресни или ботуши, или дори най-простите аксесоари и съчетаването им с рокля с ресни, придава на визията огромно разнообразие и стилна енергия.

7. Широки панталони

Стилистката от Ню Йор Лив Шрибър иска всички да знаят, че стига да имате панталони с широки крачоли и висока талия в гардероба си, може да забравите за всичко останало. Според нея, те са удобни и модерни, когато се съчетават с корсет или изрязан топ.

8. Блокиране на цветовете

Едноцветните визии се освежават този сезон благодарение на сложната тенденция за блокиране на цветовете, а стилистът Мики Фрийман с нетърпение очаква визията да бъде интерпретирана чрез интересни силуети.

tialoto.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви