Възраждане
"Възраждане": Коалицията ще абдикира до месец

От партия „Възраждане“ прогнозират, че управляващата коалиция ще абдикира до не повече от месец. Това стана ясно от думите на секретаря на „Възраждане“ и народен представител Николай Дренчев по време на пресконференция в Националния пресклуб на БТА.

Ние се надяваме, че съвсем скоро българската държава ще бъде управлявана от българи. И ние ще започнем с нейното преосноваване, заяви Дренчев.

Съвсем скоро, в рамките на най-много месец, ще има „абдикиране на тази коалиция“ от управлението. И, разбира се, тръгване към нови избори, категоричен беше секретарят на „Възраждане“.

В един момент ще спре възможността да взимат заеми и единственото, което могат да направят, е бързо да напуснат управлението. Защото всеки ден ще им носи допълнителни негативи, добави още народният представител.

По думите му на протеста в сряда категорично ще заявят своята позиция, че България трябва да се придържа към неутралитет. И да гледа своите интереси, които са на първо място икономически.

Относно друг протест „Не на неутралитета“ в четвъртък, Дренчев коментира, че „това е въпиюща глупост“. Тя му напомня на еуфорията в парламента, когато се е обявявала война на САЩ и Англия, завършила с изтребители и бомби над София.

Хубавото е, че, дори при най-голямо желание на нашето правителство,

няма как да изпратим военна техника и войски в Украйна, поради окаяното състояние на нашата армия, каза още секретарят на „Възраждане“.

Той коментира и темата за евентуално придобиване на още осем изтребителя F-16.

Новината е от вчера и по стара традиция ние я научихме от конгреса на САЩ. А не от нашето Народно събрание, нито от Министерския съвет или от Министерството на отбраната, допълни Дренчев.

Позицията на партията е категорична – България трябва да запази неутралитет, а преименуване на улици в солидарност с Украйна е недопустимо.

„Предложението за преименуване на улици в София е изключително неадекватно. Ако нещо подобно решим да направим, тогава бих попитал трябва ли да променим някоя друга улица, така че да покажем солидарност към войната, която се води в Йемен“, заяви Деян Николов, секретар на „Възраждане“-София.

За кадрите на цивилни жертви в Буча Деян Николов коментира, че в момент на война е много трудно да се довериш дори на очите си. Там очевидно, освен истинска война, се води и пропагандна война, допълни той.

По думите му това не означава, че кадрите не са истина, но подлага под съмнение всяка информация в момента.

„Това е война, печеливши няма, прави няма, тя просто трябва да бъде прекратена по възможно най-бързия начин“, каза Николов и допълни, че цивилните жертви са ужасно нещо.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви