Иван Жабов
Иван Жабов

Икономическа полиция влезе днес и в община Средец. Тя е започнала сутрин и е свързана с една обществена поръчка. Има съмнения за неправомерно разходване на държавни средства. Полицаите са изискали документи от кмета Иван Жабов.

„Нямаме никакви притеснения във връзка с проверката. Всичко, което проверяват е приключило.  Преди това изпълнението на тези проекти е проверявано многократно. Това е една обществена поръчка, но няма да кажа точно коя е тя.“, каза Иван Жабов. Той заяви, че проверката е била изненадваща, но той няма притеснения, служителите му съдействат и очаква резултат.

Икономическа полиция влезе днес и в сградата на Регионалното управление на образование в Бургас.

И от там полицаите са иззели документи, свързани с обществени поръчки за строителство, финансирано с държавни средства. Става въпрос за ремонт на сградата на инспектората.

Според инж. Виолета Илиева – началник на РУО Бургас, няма място за притеснение. Проведена е обществена поръчка, в която са участвали 8 фирми. Тя смята, че проверката е по сигнал, но е оказано съдействие на полицията.

Полицаи днес са иззели документи и от университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Ректорът проф. Магдалена Миткова е в отпуск. Не е ясно какво точно са търсили в учебното заведение.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви