Русия: В рубли ще купувате и газ, и стоки
Русия: В рубли ще купувате и газ, и стоки

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин смята, че би било правилно да се разшири списъкът на стоките, изнасяни от Русия за рубли. Трябва да се включи продажбата на зърно, петрол, торове, метали и дървен материал.

„Европейските държави имат всички пазарни възможности да плащат в рубли. В това няма трагедия. Ситуацията е много по-лоша, когато има пари, но няма стоки. Ако искате да получавате газ, потърсете рубли“, написа той в своя Telegram канал.

Володин отбеляза, че руският президент Владимир Путин е взел правилното решение да прехвърли плащанията за доставки на газ към неприятелските страни в рубли. „Депутатите на Държавната дума подкрепят решението“, добави той. Говорителят на Държавната дума също така подчерта, че европейските политици трябва да спрат да търсят извинения, защо техните страни не могат да плащат в рубли. „Те самите направиха всичко, за да подкопаят доверието в долара и еврото, така че Русия да откаже да извършва взаимни разплащания в тези валути“, каза той.

„В тази връзка се обръщам към колегите от националните парламенти на неприятелските страни. Вземете по-сериозно въпроса за разплащанията в рубли. С политиката на санкции, опитвайки се да ни изолирате, вие се изолирате. Трябва да отговаряте за решенията, които взимате“, завърши Володин.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви