Гран при по художествена гимнастика в Марбея (Испания) завърши със седем медала за българската художествена гимнастика. Носителки на отличията станаха Ева Брезалиева, Боряна Калейн и Стилияна Николова, които се окичиха с три златни и четири сребърни медала на финалите на отделните уреди при жените на турнира.

Ева Брезалиева изигра най-стабилно всичките си съчетания и спечели златния медал в многобоя със сбор от 124.050 т., втора се класира Боряна Калейн със сбор от 119.080 т., а бронзовия медал отиде при Стилияна Николова, която събра сбор от 118.350 т.

„Момичетата ни постигнаха пълен триумф в многобоя. Ева Брезалиева стана шампион с много смела, артистична и умна игра, Боряна Калейн е втора – допусна грешки, но успя да покаже огромния потенциал на композициите си, а Стиляна Николова е трета“, коментира представянето на грациите ни президентът на БФХГ Илияна Раева.

Във финалите Ева Брезалиева игра и на четирите уреда. Възпитаничката на бургаската школа „Олимпия“ стана шампионка на лента с 29.000 точки, спечели две сребърни отличия на обръч /30.800 т./ и на бухалки /28.100 т./.

На топка родната ни грация остана четвърта с 27.800 точки. В многобоя Брезалиева, с треньор в националния отбор Бранимира Маркова, също завърши със златото.

Два златни медала за България донесе Стилияна Николова на обръч с 32.500 т. и на бухалки с 29.750 т., а на топка взе сраброто с 28.450.

Боряна Калейн игра само на финала на лента, където допусна грешка и остана втора с оценка 27.350 т.

Ансамбълът на България за жени в състав Вая Драганова, Елена Георгиева, Петя Борисова, Женина Трашлиева, Биляна Везирска и София Иванова изпълни демонстративно композицията си с три ленти и две топки.

Представянето на момичетата ни /жени и девойки/ продължава на Световната купа в София от 8-ми до 10-ти април в „Арена Армеец“, както и на международния турнир за Купа София от 1-ви до 3-ти април в зала „София“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви