Обзор
Плажът на Обзор

Над 3 хиляди писма тръгнаха от Обзор към президентството в София, с настояване държавният глава Румен Радев да издаде указ за отделянето на Обзор и 6 села от община Несебър.

Година след местния референдум, когато жителите решиха да се отдели Обзор в самостоятелна община, това още не се е случило. Това е и причината за недоволството на местните, които са готови, ако не бъде подписан указът, да предприемат и следващи действия.

Жителите тръгват с лични автомобили за центъра на столицата. Всяко едно писмо ще бъде внесено поотделно в президентството.

Заявяват, че ако Румен Радев не им определи среща и не разпише указа са готови и на други действия – палатков лагер пред президентството, затваряне на пътя в Обзор. Според тях референдумът е бил проведен абсолютно законно.

„Имаме уверение на Румен Радев, че указ ще бъде разписан, ще поискаме среща с правните съветници и президента, за да доуточним нещата. Казусът има две страни – едната е законна, другата е незаконна. Няма правно основание да не се издаде указ“, заяви в „Денят започва“ Христо Янев, кмет на град Обзор.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви