В последните няколко дни, на различни места в Поморие се забелязват надраскани със спрей нацистки символи, враждебни надписи и наименования на паравоенни групировки в Украйна. Поругани са обществени места за разходка, както и паметната плоча на руски войници до Интерхотел Поморие.

Община Поморие е гостоприемна, приема украински бежанци, оказва им пълно съдействие, разкри пункт за хуманитарна помощ и център за психологическа подкрепа, но нацистките свастики и знаци и тяхното разпространение са инкриминирани от българския Наказателен кодекс.

Драскането със спрей по публични места на знаци и наименования на военизирани структури в Украйна, като „Азов“ е в нарушение на Наредбата за поддържане и опазване на обществения ред в Община Поморие и представлява хулиганска проява.

В тази връзка Община Поморие напомня, че следи стриктно за нарушители, независимо дали са български или украински граждани, като своевременно са предприети действия по премахване на знаци и надписи на паравоенни групировки и уведомява служителите на РУП Поморие за хулиганските прояви.

1 КОМЕНТАР

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви