Жители подозират строежи на Иракли
Жители подозират строежи на Иракли

Жители на селата Баня, Паницово, Емона и Козница протестираха днес за пореден път срещу отделянето на Обзор и шест села от Несебър в самостоятелна община.

Те твърдят, че целта на отделянето е застрояване в защитени зони край Иракли. От инициативния комитет за отделянето на Обзор внесоха над 3000 писма до президента Румен Радев с искане да издаде указ за образуването на новата община след проведения референдум.

„Защо и как в Натура 2000 започва масово строителство? Дали това всъщност не е генезисът на всичко?“, попита Росица Ракова от с. Баня.

„Цялата тази агломерация с купуването на земите на тези хора, около 200 декара, кореспондира с едни други парцели, за които България е осъдена от ЕК за така прословутите заменки“, каза кметът на Несебър Николай Димитров.

Жители на Емона твърдят, че вече са били притискани да продават земите си в Иракли.

От инициативния комитет против отделянето на Обзор твърдят, че вотът от проведения преди повече от година референдум е бил подменен.

„Участниците в референдума бяха хора, които са гастрольори. Идват за 15-20 дни…каквото има, вземат от Обзор и си заминават“, посочи Кольо Божков.

Протестите против отделянето на Обзор в самостоятелна община ще продължат, заканват се жителите на несебърските села.

bgonair.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви