Желязков

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Николай Желязков посочи с кого ще работи в представителния ни тим. Специалистът ще разчита на Христо Тодоров, с когото работят заедно в „Нефтохимик“.

Желанието на националния селекционер е било да привлече италианец за кондиционнен треньор, но по независещи от българска страна причини той няма да заеме длъжността.

„Имах желание да привлека италиански специалист за кондиционен треньор. Но поради лични причини, той нямаше как да се заеме с тази длъжност. Така в крайна сметка кондиционнен треньор на националния отбор ще е Христо Тодоров, с който работим заедно в Нефтохимик.

Между нас има отлично взаимодействие в Бургас, така че се надявам да работим отлично и в държавния тим. Вече се знае, че помощник треньор ще е Борислав Николов. Другият помощник, с който ще работя е бившият национал Мартин Пенев”, заяви Николай Желязков.

Мъжкият национален отбор ще бъде събран на лагер сбор на 25 април в Самоков. Там нашите ще тренират 2 седмици. Малко по-късно ще продължат подготовката си във Вършец, като лагерът ще продължи нови две седмици.

Две контроли националите ще изиграят с националния отбор на Испания. Отборът ни има запланувани и две проверки с „адзурите“ в Италия. След това в София ще пристигне националният отбор на Словения. Срещу европейските вицешампиони българите ще изиграят две приятелски срещи, а Николай Желязков се надява за двубоите във Волейболната лига на нациите тимът ни да е във форма.

София ще приеме едни от най-добрите отбори в света във втората седмица от турнира между 21 и 26 юни –  Бразилия, световният шампион Полша, САЩ, Сърбия, Канада, Иран и Австралия. На 21 юни България излиза срещу Иран, на 24-и играем срещу Австралия, на 25-и срещу САЩ и на 26-и срещу Бразилия. Всички мачове са от 20:00ч.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви