Шолц: Байдън не иска да сменя властта в Русия
Шолц: Байдън не иска да сменя властта в Русия

Въпреки нахлуването в Украйна нито НАТО, нито американският президент имат за цел да сменят властта в Русия. Това заяви пред обществената телевизия А Ер Де германският канцлер Олаф Шолц, цитиран от Франс прес и БТА.

При посещение във Варшава в събота Байдън заяви, че Владимир Путин „не може да остане на власт“. Веднага след това Вашингтон в спешен порядък увери, че изказването на Байдън не е било призив за „смяна на властта“.

„Демокрацията, свободата и правото имат бъдеще навсякъде, обзалагам се, че дълбокото ни желание като човешки същества е да живеем в демокрация“, каза пред телевизията Шолц.

„От народите и нациите обаче зависи да се борят за тази свобода. Това, което сме длъжни да гарантираме, е да няма нарушаване на целостта и суверенитета на държавите“, допълни канцлерът.

Запитан за оръжейните доставки от Германия, които Киев смята за недостатъчни, Шолц отговори: „Правим всичко по силите си“. Той каза, че според него оръжията, които вече са доставени от Запада, са довели до „значителни успехи.“

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви