Шамарът

Актьорът Уил Смит се качи на сцената и удари по лицето колегата си Крис Рок, който се пошегува със съпругата му Джейда Пинкет-Смит на церемонията за наградите „Оскар“, съобщи Асошиейтед прес.

Публиката на 94-ата церемония за наградите на Академията за кинематографично изкуство и наука в Долби Тиътър в Лос Анджелис притихна, когато Смит два пъти изкрещя на Рок, че пази името на съпругата си „далеч от устатата ти“.

Преди това Рок коментира обръсната глава на Пинкет Смит – „Джейда, обичам те. „Редник Джейн 2″ – нямам търпение да го гледам“.

В момента, който предизвика неловко мълчание и объркване, Смит се приближи до Рок и му удари шамар, преди да се върне на мястото си до Джада, крещейки ругатни.

Джада Пинкет Смит, която също е актриса, страда от алопеция и публично разкри диагнозата си през 2018 г.

Просълзениятт Смит трябваше да бъде „дръпнат настрана и утешен“ от Дензъл Уошингтън и Тайлър Пери по време на рекламна пауза.

„Уил и Крис, ще решим това като семейство. Точно сега продължаваме с любов“, каза Шон „Диди“ Комбс, представяйки следващия раздел.

Малко след това Уил Смит получи Оскар за най-добър актьор за ролята си в „Методът „Уилямс““, където играе бащата на шампионките по тенис Серина и Винъс Уилямс.

„Ричард Уилямс е страстен защитник на семейството си“, каза Смит в началото на речта си при получаване на наградата „Оскар“. След това замълча и от очите му се стичаха сълзи, докато говореше как е защитавал хората, с които е работил върху филма.

„Искам да се извиня на Академията“, каза просълзен актьорът. „Любовта те кара да правиш луди неща“, каза Уил Смит, след като получи своя Оскар.

Киноакадемията на САЩ реагира на инцидента с публикация в Twitter, съобщи Ройтерс. „Академията не одобрява насилието под каквато и да е форма“, се посочва в туита. „Тази вечер сме щастливи да празнуваме и почетем победителите в 94-ата церемония на наградите на академията, които заслужават този момент на признание от колегите си и от любителите на киното по света“.

В съобщение до медиите полицията на Лос Анджелис заяви, че ако Крис Рок подаде жалба, инцидентът може да бъде разследван.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви