Едно от най-големите бизнес събития на годината BURGAS BUSINESS AWARDS продължава да показва участниците в конкурса. 0рганизаторите вдигат завесата за категория „Хранителен супермаркет“:

„Parkmart“

Премиум супермаркетите от веригата „Parkmart“ са създадени през 2018г. и към момента са отворени вратите им в Бургас, Варна и София, а от следващата година предстои семейството на „Parkmart“ да се увеличи и с обект в Пловдив.

В компанията работят около 200 служители, а също така развива и собствен онлайн магазин. Асортиментът на фирмата надхвърля 15 000 продукта с безупречно и доказано качество, а обслужването е безкомпромисно със социално отговорно поведение.

„Parkmart“ залага на българското месо с ясен произход, на млечните продукти от истинско мляко, на био-храните и на продуктите за дома и семейството, които да покрият високите изисквания и нужди на клиентите за качество на живот, комфорт и добра храна.

Фирмата е българска верига и поради това търси български производители на качествени и чисти храни. Над 50% от общия асортимент е съставен от български стоки, а в някои категории процентът е дори 100%. Партньорствата с български ферми и производители, в момента, са над 50. „Parkmart“ работи с малки местни производители и ексклузивни доставчици, еднакво добре, както и с големи добре познати и чужди брандове.

Като социално отговорна компания, „Parkmart“ счита за своя мисия да изгради инфраструктура и логистика за малките родни производители, които нямат собствена такава. Така, освен партньорство, им е даден шанс да реализират продукцията си и тя да достигне до точната публика. Фермерите, които нямат възможност да извършват сами логистичния процес, биват подпомагани от страна на „Parkmart“.

Доставките на компанията се извършват с екологично чисти електрически автомобили, което допълва темата за социалната отговорност на веригата и е в тон с нейната концепция.

„Болеро“

Търговската верига „Болеро“ е с цели 32-години истроия и извършва дейност в не само в град Бургас, но и в областта. С 14 обекта, с обща търговска площ от над 7 дка, компанията разполага със собствена кухня майка, топли точки във всички обекти, хлебозавод, собствен централен склад и транспортни средства, транжорни за подготовка на свежо месо, което гарантира предлагане на винаги свежи и конкурентни продукти.

Веригата е включила в портфолиото си микс от над 15 000 артикула, представени във всички основни групи хранителни и нехранителни стоки.

„Болеро“ работи с над 600 фирми на регионално и национално ниво, като политиката на фирмата, е да си партнира все по-тясно с местни производители и дистрибутори, намалявайки логистичните и транспортни разходи, предоставяйки стоки с повишена свежест и качество на конкурентни цени.

Особен фокус е предлагането на плодове и зеленчуци от регионални производители и българско охладено месо. Доставчици на „Болеро“ са местни производители в сладкарската промишленост, производители на мляко и млечни продукти, рибни и месни деликатеси, захарни изделия, консерви и много други. Предлагането на богата гама здравословни и био продукти се е превърнало в мисия на компанията.

„Болеро” е единствената местна верига от ритейл бранша, която изготвя и разпространява собствена хартиена рекламна брошура. Промоционалните активности са ежеседмични и публикувани в най-известните онлайн справочници и рекламирани в местни медии.

През 2022 година веригата започна кампания под слогана „На сметка е”, като целта и е в поредица активности да предложи на клиентите си подбрани артикули от основната потребителска кошница на възможно най-конкурентни цени.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви